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1. Alcoholic beverage service must comply with all Michigan Liquor Control 
regulations. 

 

2. A Supervisor will be on duty at all events where alcoholic beverages are 
served. 

 
3. The serving of alcoholic beverages will be limited to the Waterman Campus 

Center (also known as VisTaTech Center), and is restricted to the boundaries 
within the VisTaTech Center defined with the Liquor Control Commission for 
the conference center’s Class C license established under Michigan Liquor 
Control Code 436.1513, Section 513. 

 
4. At all events, food and nonalcoholic beverages must be available. 

 

5. No one under twenty-one (21) years of age may consume alcoholic beverages. 
 

6. No one under eighteen (18) years of age may dispense or serve alcoholic 
beverages. 

 
7. Liquor Control Commission Regulations prohibit anyone from bringing their 

own alcoholic beverages to any event. 

 
 

INTERPRETATION OF INTENDED USE: CONFERENCE CENTER EVENTS 
 

As a guide to the intended uses permitted in Policy 2007, the following amplification will 
aid in reaching conclusions on event requests. A key factor to consider is the restrictions 
placed on the College under the special exclusion to the Michigan Liquor Control 
Commission licensing rules. The pertinent language indicates that "the sale of alcoholic 
liquor at regularly scheduled conference center activities" [436.1513, Section 513 (1)] is 
the only permitted use. In addition, 436.1513, Section 513 (1) states that, "the sale of 
alcoholic beverages to unscheduled patrons or at unscheduled events is prohibited..." In 
all cases, the event should have a primary purpose other than the consumption of 
alcohol. 

 
 

This procedure lists four (4) criteria to be considered when approving events, which are 
as follows: 

GENERAL GUIDELINES FOR ALCOHOL – CONFERENCE CENTER EVENTS 
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ALCOHOLIC BEVERAGES MAY BE SERVED WHEN SCHEDULED EVENTS 
MEET THE FOLLOWING CRITERIA: 

. 
1. When a College department or an organization directly affiliated with 

the College hosts a special event. 
 

 This category is intended to satisfy the fundraising, business 
networking, and recognition needs of the College. Events such as 
Foundation events, special student events, or the annual 
Schoolcraft Development Authority dinner are illustrative examples. 

 

2.   When a recognized national, regional, or state organization in 
which the College is an active member sponsors an event. 

 

 This category would recognize the important assistance that 
professional organizations provide to the College, and it would 
permit scheduling such organizational events on campus. 

 

 Organizations in which the College is an active member could 
schedule an event on campus. These events would permit 
showcasing our Culinary Arts Program and student entertainment 
talents, etc., to these helpful groups. 

 

3. When an off-campus governmental, educational, service, nonprofit, 
religious, fraternal, civic, or political organization hosts an event 
scheduled through the College administrative offices as a regularly 
scheduled conference center activity. 

 
4. When a business client rents facilities in the Waterman Campus 

Center (VisTaTech Center). 
 

Generally, alcoholic beverages will be limited to beer and wines. Occasionally, at 
special events, cordials can be served. In view of the nature of the Waterman 
Campus Center (VisTaTech Center), it is expected that the serving of alcohol will 
be limited to late afternoon receptions and evening functions. 
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